2024 m. gegužės 27 d.

 

Pakistanas: švenčiant Ašuros dieną, šiitai surengė kruvinas moterų ir vaikų skerdynes

4
Paskelbta: 2013-11-24 17:18 Autorius: ekspertai.eu

Lapkričio 16 d. islamo šaltinis UmmaNews pranešė apie siaubingas taikių musulmonų, tarp jų ir vaikų, skerdynes, kurias Ašuros dieną surengė įsisiautėję šiitai Ravalpindžio mieste, esančiame netoli šalies sostinės Islamabado.
 
Šiitų mušrikai nepasitenkino beginklių musulmonų žudymu, jie padegė mečetę ir šalia jos esančias parduotuves bei prekyvietes. Po užpuolimo mieste įvesta komendanto valanda, tačiau situacija ir toliau lieka įtempta.
 
Marionetinio režimo saugumo pajėgos blokavo kelius ir mobilųjį ryšį. Be to, nutrauktas elektros tiekimas į miestą, todėl nustojo veikti vietinės masinio informavimo priemonės.
 
Reporteriai praneša, kad nužudytiems vaikams buvo perpjautos gerklės. Dalis nuotraukų neskelbiama, nes kūnai pernelyg sumaitoti. Šaltinių duomenimis, įtampa išplito ir į kitus Pakistano miestus.
 
Pakistane šiitai sudaro apie 20 % šalies gyventojų, kai kurie iš jų yra imamitai, o kai kurie – izmailitai.









Šaltinis: kavkazcenter.com

„Ekspertai.eu“ skelbiamą informaciją draudžiama visuomenės informavimo priemonėse atgaminti be raštiško asociacijos „Global Gaze Network“ sutikimo, kurį galima gauti adresu [email protected]
Kalba redaguota ekspertai.eu

Association „Global Gaze Network“
IBAN: CH9409000000161276571
BIC: POFICHBEXXX
(banko pavedimo mokestis toks pat, kaip darant pavedimą ir Lietuvoje)
Adresas: Brandschenkenstrasse 53
Miestas: Zürich
Pašto kodas: 8002


 
Komentarai

 
4. Nuomonė dar
(2013-11-25 08:53:46)
(84.15.117.200) Parašė:

Kavkazcentr yra kraštutinių sunitų-džihadistų ruporas. Ką jie gali gero apie šiitus parašyti? Ko gero dar patys džihadistai(Pakistane jų netrūksta) ir išskerdė šiitus, o paskui rašo, kad šie patys išsiskerdė. Vien jau terminologija kokia "šiitų mušrikai", t.y. "šiitai netikėliai" ar "šiitai pagonys". Kuo skubiau šitą nesąmonę išimkite, nes ji tik portalą kompromituoja.



3. Nuomonė
(2013-11-24 23:29:02)
(84.15.117.200) Parašė:

Mano kuklia nuomone, salafitinis-vahabitinis (pačių radikaliausių musulmonų sunitų, nekenčiančių šiitų) portalas paskleidė dezinformaciją, o nuotraukos visiškai iš kitur paimtos. Ne kartą sunitai iš Pakistano pietų Irane, Balučistane-Sistane, prie Pakistano sienos, yra sprogdinę šiitų mečetes ir darę kitus negerus dalykus, nes yra įsitikinę, kad tik jie teisiausi, o šiitai - "eretikai". Kavkazcenter yra labai tendencingas portalas, kuriame nepateikiama kita nuomonė, o tik radikaliausių musulmonų, kurie turbūt ir miega su kalašnikovu po pagalve. Jei teksto autorius nurodytų dar bent kelis šaltinius ir jie patvirtintų šios tragedijos tikrumą, tada gal ir patikėčiau. Kol kas tai tėra tik dezinformacija, kryptingai skleidžiama tam tikros kovingos grupuotės iš Kaukazo, Saudo Arabijos ir kitų radikalių regionų.



2. Antanas
(2013-11-24 22:41:58)
(78.62.235.6) Parašė:

Darbas tų kurie nepažysta Kristaus Evangelijos. Jie tokius siaubus supranta "šventu" reikalu ir "švente." Ar nori Lietuva parduodama žemę, kad toki apsigyventų su diedelėmis investicijomis kaiminystėje ir pradėtų "švesti" Ašurą?



1. Benas
(2013-11-24 22:08:47)
(78.62.185.144) Parašė:

Mano nuomone net zverys taip nesielgia. Ka gali papasakoti savo vaikui, tevas, kuris perpjove svetimam vaikui gerkle?



Parašykite komentarą
Ekspertai.eu įspėja, kad komentaras – tai viešas informacijos paskelbimas.
Komentatorius atsako už savo viešai paskelbtą žinomai neteisingą, įžeidžiančią, šmeižikiško ar nusikalstamo turinio informaciją (tai yra komentarai, kuriuose skatinama tautinė, rasinė, religinė ar kitokia neapykanta, raginimai nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, organizuoti sąmokslą prieš valstybę, pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą, šiais tikslais kurti ginkluotas grupes arba daryti kitus nusikaltimus, kuriais kėsinamasi į Lietuvos valstybę) LR teisės aktų nustatyta tvarka.
Ekspertai.eu komentarų neredaguoja.
Komentarai su keiksmažodžiais ar vulgarybėmis bei piktybiškai kartojami tekstai yra šalinami.
Vardas
Komentaras