2024 m. balandžio 19 d.

 

Galimybė pamatyti vaizdo įrašus, kuriais remiantis ir buvo priimtos įstatymo pataisos, saugančios Lietuvos laisvę

44
Paskelbta: 2015-05-28 08:01 Autorius: ekspertai.eu
LR Seimo salėje iš ekranų garsiai rėkė pats V. Žirinovskis.
LR Seimo salėje iš ekranų garsiai rėkė pats V. Žirinovskis.

Praėjusią savaitę prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyva pateiktas Visuomenės informavimo įstatymo pataisas priėmė Seimas.

„Nauji įrankiai padės sustiprinti šalies saugumą ir ginti laisvę“, – tąkart džiaugėsi prezidentė.

Pakeitimams pritarė 79, prieš balsavo 4, susilaikė 27 Seimo nariai. Apie tai skelbėme publikacijoje „Konservatorė Rasa Juknevičienė: portalo „ekspertai.eu“ turinys – giliai atitinkantis Kremliaus turinį“.

Po balsavimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkė Audronė Pitrėnienė kreipėsi į Seimo narius.

Naujoji Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

„Aš tie­siog ga­lė­čiau grei­tai pa­pra­šy­ti ko­mi­si­jos, kad at­neš­tų tuos frag­men­tus, dėl ku­rių bu­vo, tar­ki­me, pri­im­ti spren­di­mai už­da­ry­ti ar pri­da­ry­ti ka­na­lą, ar pro­gra­mą pa­keis­ti, kad pa­ro­dy­tu­me Sei­mo na­riams. Tai bus la­bai aiš­ku, už ką bal­sa­vo­me ir prieš ką balsa­vo­me. Aš tik­rai tai ga­liu, pa­skam­bin­čiau, pirminin­kas, ma­nau, la­bai ope­ra­ty­viai at­vež­tų fragmen­tus ir mes juos ga­lė­tu­me… Pen­kios mi­nu­tės, bet vi­siems bus la­bai aiš­ku“,  sakė A. Pitrėnienė.


Tačiau Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė atkreipė dėmesį, kad toks siūlymas pavėluotas.

„Tą ga­lė­jo­me pa­da­ry­ti prieš. Jau da­bar pri­im­tas įsta­ty­mas. Mes tik­rai ne­bu­vo­me nu­ma­tę lai­ko. Ma­nau, kad Sei­mo na­riai, prieš ap­si­spręs­da­mi, va­kar iš­nag­ri­nė­jo vi­są me­džia­gą, ku­ri bu­vo su­si­ju­si su šio įsta­ty­mo pri­ėmi­mu“,  atsakė L. Graužinienė.

Tačiau A. Pitrėnienė pasiekė savo – tą pačią dieną, jau vakarinio plenarinio posėdžio pradžioje, šie vaizdo įrašai Seimo posėdžių salėje vis dėlto buvo parodyti, o iš Seimo salės ekranų rėkavo ir Seimo narius šiurpino pats Vladimiras Žirinovskis. Tikėtina, kad naujai paskirta Švietimo ir mokslo ministrė tokias edukacines valandėles taikys ir savo naujajame darbe, lavindama miestų ir rajonų Švietimo skyrius, pedagogus bei moksleivius, aukštųjų mokyklų profesūrą bei studentiją, galiausiai – darželinukus. Lietuva turi suprasti, kad Rusija mūsų tyko. Tyko tyliai ir garsiai, slaptai ir viešai. Bet mes visi, dideli ir maži, turime išmokti jos pamokas.



Jūsų dėmesiui siūlome abu pilnus šiuos parodytus Seimo salėje vaizdo įrašus, kuriais remiantis ir buvo priimtas minėtas įstatymas, saugantis Lietuvos laisvę.

Įspėjame: silpnesnių nervų ir psichologinės būsenos žmonėms, o taip pat jaunimui iki 18 metų šiuos įrašus žiūrėti griežtai draudžiama, nes juos pamatę žmonės galimai labai greitai taptų Kremliaus pasekėjais ir fanais, masiškai pasivertinėtų kolaborantais (kolorado vabalais) bei su raudonais gvazdikais rankose lauktų rusų tankų.

Būtent todėl Seimas prezidentės iniciatyva ir priėmė Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, kad tokių dalykų Lietuvos žmonės, kurie, pasak Seimo, per 25-erius Nepriklausomybės metus prarado bet kokį gebėjimą mąstyti ir turėti savo nuomonę, neturėtų galimybės nei matyti nei girdėti.

Tačiau jūs, gerbiami ekspertai.eu skaitytojai, pasižiūrėkite, ką Seimo nariams teko pamatyti ir išgyventi būnant savo darbo vietoje, rūpinantis jūsų saugumu. Tik labai, labai atsargiai!!!



„Ekspertai.eu“ skelbiamą informaciją draudžiama visuomenės informavimo priemonėse atgaminti be raštiško asociacijos „Global Gaze Network“ sutikimo, kurį galima gauti adresu [email protected]

Association „Global Gaze Network“
IBAN: CH9409000000161276571
BIC: POFICHBEXXX
(banko pavedimo mokestis toks pat, kaip darant pavedimą ir Lietuvoje)
Adresas: Brandschenkenstrasse 53
Miestas: Zürich
Pašto kodas: 8002


 
Komentarai

 
44. tom maas
(2015-06-09 02:39:12)
(88.71.172.202) Parašė:

LOL



43. Romas
(2015-05-29 12:20:41)
(78.60.76.181) Parašė:

Nori uždaryti rusiškus kanalus,kad žmonės negirdėtų,pavojingos Žirinovskio retorikos,ir kad nesusivienytų, pavojiaus akivaizdoj,jiug aklą lengviau pagauti,nei aiškiai,matantį situaciją.



42. Dzūkija >41. kaunietis
(2015-05-29 09:47:19)
(78.62.212.240) Parašė:

Nereikia spręsti apie žmogų,pasižiūrėjus ištraukas...Pirmiausia - reikia nebijoti tiesos...Tata 25 metus reikalauja ,kad Rusija atlygintų žalą...Tai gal tada ir paskaičiuokit...Viską...Ir dar V.Žirinovskis nieko nereikalauja...Jis tik kviečia sakyti tiesą iki galo...Taip ,jis įsimenanti asmenybė...Puikus oratorius(be popierėlių) ...bet ar tai nuodėmė...Beje,kai pirmus kartus jį paklausiau,pagalvojau tą patį,kaip ir jūs...Galima sutikti su juo,galima nesutikti...bet jis nemeluoja...



41. kaunietis
(2015-05-29 09:24:39)
(212.117.21.73) Parašė:

Pačioj Rusijoje jau seniai niekas nekreipia dėmesio į Žirinovskio kalbas ir atvirai vadina jį politiniu klounu, o Lietuvoje uždraudžiami TV kanalai.Būtų juokinga ,jei nebūtų graudu.



40. Albina
(2015-05-28 23:47:50)
(78.63.226.72) Parašė:

Dieve, Dieve, kokie mes lopai!!! Rusų programas uždraudė, nors ten ir be Žirinovskio buvo ką žiūrėti, o gėjų paradų "naujienas" vos ne kasdien transliuoja. Ir mes tylim, gromuliuojam visą mums brukamą dezinformaciją ...ir patenkinti toliau vipsom į ekranus. Kokie mes liurbiai!!! Net necyptelėjome prieš. Ką gi, prisigyvenom iki to, kad dabar mums "diriguos paradą" kiek norės, nes leidžiamės manipuliuojami.



39. Dzūkija > 34. dr. Jonas Ramanauskas [email protected]
(2015-05-28 23:31:03)
(78.62.212.240) Parašė:

"Tai gal nori lietuvius Lietuvoje palikti durniais" - niekas nieko nenori...Tai kas dabar vyksta Lietuvoje - didžiausi priešai nesugalvos...Vienintelė šalies vizija - rusai puola...Pusė išvažiavo,dar pusė - be darbo...Istorija perrašinėjama,žmonės ir apvogti ,ir apgauti...Parodykit man šalį,kuri 50 metų svajojusi apie nepriklausomybę,tik ją gavusi vėl savo noru įlindo į kitą okupaciją...tik trigubai blogesnę...Kur jūs ieškote proto...durnių durniai...ir dar ginkluoti...„Iššoviau-pamiršau“...



38. Dzūkija > 37. Va tep:
(2015-05-28 23:13:06)
(78.62.212.240) Parašė:

Visiškai nesutinku...Pirmiausia V.Žirinovskis nėra karaliaus juokdarys...Taip ,jis Dūmoje...bet ne vyriausybėje...Jis opozicijoje...ir nevynioja žodžių į vatą...Yra istorikas ir puikiai ją išmano...Nereikėjo istorijos perrašinėti...Istorija nebūna nei balta nei juoda...o tuo labiau patogi...Istorija yra gyvenimas...Nepatiko,kad pasakė ,kad JAV ir Lietuvos atstovai sukurstė Maidaną? Bet juk tai tiesa...



37. Va tep:
(2015-05-28 22:24:31)
(78.157.74.1) Parašė:

Ko viešai negali pasakyti karalius, pasako jo juokdarys.



Parašykite komentarą
Ekspertai.eu įspėja, kad komentaras – tai viešas informacijos paskelbimas.
Komentatorius atsako už savo viešai paskelbtą žinomai neteisingą, įžeidžiančią, šmeižikiško ar nusikalstamo turinio informaciją (tai yra komentarai, kuriuose skatinama tautinė, rasinė, religinė ar kitokia neapykanta, raginimai nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, organizuoti sąmokslą prieš valstybę, pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą, šiais tikslais kurti ginkluotas grupes arba daryti kitus nusikaltimus, kuriais kėsinamasi į Lietuvos valstybę) LR teisės aktų nustatyta tvarka.
Ekspertai.eu komentarų neredaguoja.
Komentarai su keiksmažodžiais ar vulgarybėmis bei piktybiškai kartojami tekstai yra šalinami.
Vardas
Komentaras